Çabuk Turşu Tarifi

Hemen yemeye çabuk turşu tarifi!

Turşu yapmanın birçok yöntemi var, ben de bu yöntemlerden arada sırada farklı denemeler yapıyorum.

Bu yazımda anlatmaya çalıştığım turşu yapımı; hem hazırlık olarak pratik, hem de turşunun hızlıca olgunlaşabildiği tariflerden. Yani aylarca beklemeden tüketebileceksiniz.

İnternette arattığınızda hızlıca yenen turşu, hızlı turşu, çabuk turşu, haşlama turşu gibi isimlerle de anlatıldığını göreceksinizdir.

İşin sırrı ise sıcak su kullanmak.

Tarif:

1-Kullanacağınız malzemeleri iyice yıkayın ve kavanozunuza göre doğramaya başlayın.

2-Benim kavanozlarım ince uzun olduğu için; malzemeleri olabildiğince uzunlamasına doğradım.

3-Kavanozunuzun içerisine sıkışacak şekilde yerleştirin. Ne kadar sıkışık olursa o kadar iyi.

4- Turşu suyu için tarifim ise şu şekilde, yarı yarıya su ve sirke kullanacağız. Her 1 litre sıvı için ise 50 gram tuz. Sirke tadını çok sevmiyorsanız sadece beyaz sirke kullanabilirsiniz.

Şahsen turşuda biraz keskinlik sevdiğim için 500 ml su + 250 ml üzüm sirkesi + 250 ml beyaz sirke kullandım.

Suyunuzu mutlaka iyi seçmeniz gerekiyor, musluk suyu kullanmak yerine tavsiyem klorsuz ve yumuşak (iletkenliği düşük) bir şişe su kullanmanız. Sirkelerin ve malzemelerin kaliteli olduğuna da dikkat edin. Kullanmadan önce tadına bakmak yaptığınız turşunun sonucu hakkında çok fikir verecektir.

Tüm sıvı malzemeyi bir tencereye alıp kaynatın. Kaynatırken turşunuzu tatlandırmak adına istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Kekik, biberiye gibi baharatları ben turşuya yakıştıranlardanım. Deneysel takılmanızı tavsiye ederim. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 1-2 dakika baharatların kokusu gelene kadar bekleyip altını kapatın.

Hazırladığınız bu turşu suyunu malzemelerin üzerine yavaşça dökün, bu aşamada yine aroma verici sebzelerden (soğan, sarımsak, dereotu vb.) kullanabilirsiniz. Kavanozlar oda sıcaklığına gelince kapaklarını kapatıp buzdolabına koyabilirsiniz. Arada bir tadına bakın turşular 1 haftadan sonra yenecek kıvama gelecektir.

Bu yazıyı internetten bulduysanız ve henüz tanışmadıysak; sizi instagram sayfama da davet etmek isterim. Orada siz yokken bir kahvesever eksik sayılırız.

Yeni yazılarımda görüşmek üzere.

Ciyu

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.

Latest from Blog

Espresso Yapım Videosu

Zamanında Gaggia New Classic kullanıyorken başından sonuna espresso yapma şeklimin videosunu çekmiştim. Bence amatör gözle bakınca

Coffee Ness – Çayırova

Cafe önerilerinde bu sefer Kocaeli – Çayırova’dan bir işletmeyi sizlere tavsiye etmek istiyorum. Coffee Ness yeni